Sposób przygotowania:
Galaretka z bitą śmietana
Każdą galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia. Ja użyłam dwóch galaretek pomarańczowych i jednej cytrynowej. W momencie kiedy galaretki zaczną tężeć łączymy dwie z nich pomarańczową i cytrynową. I odstawiamy do lodówki aby szybciej stężała. Z ostatniej galaretki zrobimy maleńką wieżyczkę. W tym celu do stężałych dwóch galaretek wlewamy na sam środek ostatnią lekko tężejącą galaretkę. Do pomocy użyłam zwykłej plastikowej butelki po wodzie. Obcięłam jej końce i przyłożyłam do galaretki. Do środka wlewamy ostatnia galaretkę i czekamy aż stężeje. Utworzy nam się mała wieżyczka. Bita śmietanę mieszamy z mlekiem i ubijamy. Galaretkę dekorujemy bita śmietaną omijając jej środek. Obkładamy kawałkami jabłka i cytryny. Na samym środku kładziemy plaster cytryny i posypujemy wiórkami i posypkami. wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Kroimy jak jak tort.