blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Galaretka z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Galaretka z rabarbaru

Składniki:

Galaretka z rabarbaru

 

  • 30 dag rabarbar,
  • 1 szklanka woda,
  • 1/2 szklanki cukier,
  • syrop owocowy

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z rabarbaru
Wodę z cukrem zagotować. Umyty rabarbar bardzo drobno pokroić, włożyć do wrzącego syropu, gotować 4-5 minut. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, dodać do gorącego rabarbaru, rozpuścić. Rabarbar z żelatyną rozlać do małych kompotierek.