Sposób przygotowania:
Galaretkowiec
3 galaretki rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody, ostudzić, zastudzić.
Żelatynę rozpuścić i ostudzić.
Galaretki pokroić w kostkę, przełożyć do tortownicy.
Mleko wymieszać ze śmietanką lekko ubić z cukrem pudrem i waniliowym.
Wymieszać z żelatyną, masą zalać galaretki i zastudzić.
Po wyjęciu z tortownicy deser udekorować stężoną galaretką wiśniową.
Żelatynę rozpuścić i ostudzić.
Galaretki pokroić w kostkę, przełożyć do tortownicy.
Mleko wymieszać ze śmietanką lekko ubić z cukrem pudrem i waniliowym.
Wymieszać z żelatyną, masą zalać galaretki i zastudzić.
Po wyjęciu z tortownicy deser udekorować stężoną galaretką wiśniową.