Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Galaretkowo-owocowe deserki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki i smaczny galaretkowo-owocowy deserek.

Galaretkowo-owocowe deserki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretkowo-owocowe deserki

 

  • Przepis na 3 porcje.
  • 1 galaretka o dowolnym smaku
  • 1 serek homogenizowany waniliowy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 20 dkg dowolnych owoców
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Galaretkowo-owocowe deserki
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Dowolne, ulubione owoce myjemy i osuszamy (ewentualnie większe kroimy). Do pucharków wkładamy połowę przygotowanych owoców. Owoce zalewamy połową galaretki. Ostawiamy do stężenia. Drugą połowę galaretki wylewamy na płaski talerz wyłożony folią spożywczą, odstawiamy do stężenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl wrzącej wody. Serek waniliowy miksujemy z tężejącą żelatyną. Masę wykładamy do pucharków z galaretką. Odstawiamy do stężenia. Na stężały serek układamy resztę owoców. Galaretkę na talerzu kroimy w kostkę i układamy na owocach w pucharkach. Całość dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy schłodzony deser.
Galaretkowo-owocowe deserki
Do pucharków wkładamy połowę przygotowanych owoców. Owoce zalewamy połową galaretki. Ostawiamy do stężenia.
Galaretkowo-owocowe deserki
Na stężały serek układamy resztę owoców.
Galaretkowo-owocowe deserki
Drugą połowę galaretki wylewamy na płaski talerz wyłożony folią spożywczą, odstawiamy do stężenia.
Galaretkowo-owocowe deserki
Galaretkę na talerzu kroimy w kostkę i układamy na owocach w pucharkach. Całość dekorujemy bitą śmietaną