Sposób przygotowania:
Galaretkowy przekładaniec z serkiem
Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzić. Do wysokich kieliszków wlać do ok. ponad 1/3 porcję galaretki (ok. 5-6 kieliszków) Nieco jej pozostanie. Włożyć do lodówki, aby stężała. Na ściętej galaretce ułożyć po ok. 2 spore łyżeczki serka waniliowego, dobrze wyrównać do brzegów kieliszka. Wylać resztę pierwszej galaretki, włożyć do lodówki aby stężała. Przyrządzić drugą galaretkę zmniejszając wodę o 100ml, ostudzić. Około 2-3 łyżki serka wymieszać z dżemem porzeczkowym i przełożyć na warstwę stężałej galaretki. Przelać delikatnie przy pomocy łyżeczki ostatnią galaretkę. Całość włożyć do lodówki do stężenia.