Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Gorąca czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niema nic lepszego na długie jesienne wieczory jak kubek gorącej aromatycznej czekolada do picia. Polecam.

Gorąca czekolada

Składniki:

Gorąca czekolada

 

  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady deserowej
  • 250ml mleka
  • 250ml śmietanki
  • szczypta mielonej kawy

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada
W rondelku podgrzej mleko wraz ze śmietanką (nie dopuść do zagotowania). Po chwili dodaj połamaną czekoladę mleczną i deserową, całość dokładnie rozmieszaj tak aby nie było żadnych grudek.

Kiedy cała czekolada się rozpuści a mapuj zgęstnieje dodaj dodaj do niego odrobinę mielonej kawy.

Gotową gorącą czekoladę przelej do filiżanek i podawaj z kleksem gęstej śmietany.