jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Gorąca czekolada w proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Taka gorąca czekolada smakuje o każdej porze roku, a szczególnie jesienią i zimą. Możemy dodać do niej ulubione przyprawy takiej jak, imbir, kardamon itp.

Gorąca czekolada w proszku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gorąca czekolada w proszku

SKŁADNIKI

  • 100 gram cukru pudru,
  • 140 gram mleka w proszku (w niebieskim opakowaniu),
  • 50 gram kakao dobrej jakości,
  • 1/3 łyżeczki cynamonu,
  • przegotowana woda do sporządzenia napoju

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada w proszku

ETAP 1

Gorąca czekolada  w proszku
Przygotowane składniki umieszczamy w misce

Potrzebne składniki odważamy. Przygotowane umieszczamy w misce. Mieszamy do ich połącznia

ETAP 2

Gorąca czekolada  w proszku
Czekoladę doprawiamy cynamonem

Doprawiamy cynamonem i ponownie mieszamy. Gotową czekoladę w proszku przechowujmy np. w słoiku.

ETAP 3

Gorąca czekolada  w proszku
czekoladę w proszku zalewamy gotującą wodą

Aby sporządzić 1 filiżankę gorącej czekolady odmierzamy 3-4 łyżeczki proszku. Zalewamy je gorącą, przegotowaną wodą, mieszamy i gotowe.


Tagi:

czekolada