Mooi26

Mooi26

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Gorąca czekolada-pomarańczowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomarańczowy smak dodaje uroku.

Gorąca czekolada-pomarańczowa

Składniki:

Gorąca czekolada-pomarańczowa

 

  • 80 gr czekolady mlecznej,
  • 20 gr czekolady gorzkiej,
  • 25 ml syropu pomarańczowego,
  • 200 ml śmietana 30 %,
  • 200 ml mleka.

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada-pomarańczowa
Obie czekolady połamać na kawałki. Mleko zagotować razem ze śmietaną. Do gotującej się konsystencji wrzucić czekoladę. Całość gotować, cały czas mieszając. Po 2 minutach dodać kieliszek syropu pomarańczowego. Wszystko gotować przez 15 minut do czasu zgęstnienia.

Tagi:

czekolada