Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gęsta czekolada z dodatkiem aromatu cytrynowego. Moja wersja czekolady na gorąco.

Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem

 

  • Mleko skondensowane słodzone - 1 puszka ( Gostyń u mnie)
  • czekolada gorzka - 100 gram
  • aromat cytrynowy - kilka kropelek

Sposób przygotowania:

Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem
Do rondla wlewamy mleko skondensowane. Podgrzewamy, gdy będzie ciepłe, wkładamy do niego połamaną na małe kawałki tabliczkę czekolady. Gdy nam się rozpuści dodajemy kilka kropel aromatu cytrynowego. Zagotowujemy całość. Podajemy gorącą. Można na górę czekolady dodać bitą śmietanę, jeśli uznacie że jest za gęsta dodajcie pól szklanki mleka.
Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem
Mozemy również czekoladę podjadać z wafelkami. Lubię w ten sposób pić czekkoladę