Sposób przygotowania:
Gorąca czekolada z cytrynowym aromatem
Do rondla wlewamy mleko skondensowane. Podgrzewamy, gdy będzie ciepłe, wkładamy do niego połamaną na małe kawałki tabliczkę czekolady. Gdy nam się rozpuści dodajemy kilka kropel aromatu cytrynowego. Zagotowujemy całość. Podajemy gorącą. Można na górę czekolady dodać bitą śmietanę, jeśli uznacie że jest za gęsta dodajcie pól szklanki mleka.
s2000ylwia
Agiatis
Nam smakowała czekolada, dzięki aromatowi cytrynowemu nie mamy wrażenia ze czekolada jest za słodka;)
s2000ylwia
s2000ylwia
Niby takie banalne,bo czekolada a może naprawdę dobrze smakować :)
Agiatis
Mnie wyszły 4 takie filiżanki;) może być ciutek więcej, podjadałyśmy z córą podczas gotowania;)
s2000ylwia