Sposób przygotowania:
grecka sałatka z makaronem
Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę.Ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.Z papryk usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki.
Makaronn gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oliwy all dente.
Tuńczyka i oliwki odsądczamy.Oliwki kroimy w plasterki a tuńczyka dzielimy na kawałki.
Wszystko mieszamy razem.
Z musztardy,oliwy,soku z cytryny i przypraw przygotowujemy sos.
Wciskamy ząbek czosnku i polewamy sałatkę.Przed podaniem jeszcze raz wszystko mieszamy.Posypujemy posiekaną bazylią i pokrojoną w kostkę fetą.
Makaronn gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oliwy all dente.
Tuńczyka i oliwki odsądczamy.Oliwki kroimy w plasterki a tuńczyka dzielimy na kawałki.
Wszystko mieszamy razem.
Z musztardy,oliwy,soku z cytryny i przypraw przygotowujemy sos.
Wciskamy ząbek czosnku i polewamy sałatkę.Przed podaniem jeszcze raz wszystko mieszamy.Posypujemy posiekaną bazylią i pokrojoną w kostkę fetą.