Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Grilowana łopatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo smaczne mięso z grilla

Grilowana łopatka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grilowana łopatka

 

  • 30 dag łopatki wieprzowej
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta chili
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Grilowana łopatka
do miseczki wlewamy nieco oleju, dodajemy do niego obydwa rodzaje papryki oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy. Mieso kroimy w cienkie plastry i z dwoch stron nacieramy marynatą. Mięso układamy na ruszcie i na wolnym ogniu grillujemy do czasu aż mięso będzie miękkie, nie grillujmy zbyt szybko, bo mięso si,e przypali i będzie suche. Podajemy z ketchupem
Grilowana łopatka
marynata wysotrzy smak przygotowanego mięsa