Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gruszki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gruszki cienko obierz, zostaw ogonek. Litr wody zagotuj z cukrem, włóż gruszki i gotuj kilka minut. Wyjmij i ostudź. Ciasto podziel na 4 czę

Gruszki w cieście

Składniki:

Gruszki w cieście

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 twarde gruszki
  • garść bakalii
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w cieście
Gruszki umyj i cienko obierz, pamiętaj, aby zostaw ogonek. Litr wody zagotuj, dodaj z cukier, włóż gruszki i gotuj kilka minut. Wyjmij i ostudź. Ciasto podziel na równe 4 części, każdą gruszkę dokładnie owiń ciastem. Piecz w temp 170 st. przez 30 min. Bakalie podgrzej z miodem i masłem. Gruszki po upieczeniu przekrój i polej sosem.