rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Gruszki w syropie z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki deser robię w sezonie na gruszki

Gruszki w syropie z dżemem

Składniki:

Gruszki w syropie z dżemem

 

  • 4 duże gruszki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 łyżki dżemu z wiśni
  • 4 łyżki bitej śmietany ( może być w sprayu )

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w syropie z dżemem
Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Włożyć do garnka i zalać wodą . Dodać cukier i gotować aż będą miękkie ( 15 minut ). Wyjąć i ostudzić . W każda połówkę nałożyć dżem , a na wierzch bitą śmietanę . Podawać od razu .
Można podawać z innym dżemem , ale mnie smakuje najbardziej z wiśniowym .

Tagi:

gruszki