SUPERPRZEPIS

Grzybki mun ,pstrąg z kuskusem

  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Grzybki mun ,pstrąg z kuskusem

Podajemy na ciepło lub zimno - pycha

Składniki:

Grzybki mun ,pstrąg z kuskusem

 

  • 1 szt pstrag filet,
  • cytryna,
  • sól do smaku,
  • 1/2 szkl Kuskus,
  • 2 łyżki grzybki mun,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • 1/3 szt tofu,
  • pędy bambusa,
  • koperek,
  • sos chili

 

Sposób przygotowania:

Grzybki mun ,pstrąg z kuskusem
Pstrąga solimy i smażymy na patelni z obu stron. Następnie kropimy go sokiem z cytryny . Kuskus zalewamy wrzątkiem nakrywamy . Paprykę kroimy w paski . Grzybki moczymy 10 min w wrzątku pod przykryciem następnie gotujemy 10 min i kroimy w paski . Wszystkie składniki łączymy doprawiamy sosem chili i sosem sojowym .Pędy bambusa odsączamy i dodajemy do potrawy ok 2 łyżki . Dodajemy pokrojone tofu i posiekany koperek .Ozdabiamy natką pietruszki .