Sposób przygotowania:
Herbata cynamonowo- różana:
Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrząca wodą . Wsypać herbatę , płatki róży i cynamon . Czajniczek postawić na podgrzewaczu i ogrzewać suchą herbatę w czajniczku przez 2 minuty . Skropić herbatę wrzątkiem ( 2 łyżki wody ) i zostawić na czajniku lub podgrzewaczu na 3 minuty. Wlać 1 filiżankę wrzątku i trzymać na podgrzewaczu 5 minut .Dolać resztę wrzącej wody i ponownie pozostawić na podgrzewaczu na 5 minut .
Wyparzyć filiżanki wrzątkiem i w ciepłe rozlewać herbatę ( przez sitko ).
Nie słodzę jej bo osobno podaję konfiturę z płatków róży , która jest bardzo słodka .
Pięknie pachnie , jest akurat na jesienne słoty by przypomnieć aromaty lata .
Wyparzyć filiżanki wrzątkiem i w ciepłe rozlewać herbatę ( przez sitko ).
Nie słodzę jej bo osobno podaję konfiturę z płatków róży , która jest bardzo słodka .
Pięknie pachnie , jest akurat na jesienne słoty by przypomnieć aromaty lata .