Sposób przygotowania:
Herbata z imbirem i smaczkiem pomarańczy
Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrzątkiem. Wsypać czarną herbatę , skropić odrobiną wrzątku i zostawić na podgrzewaczu ( lub czajniku z gotującą się wodą ) na 3 minuty. Dolać ¼ filiżanki wrzątku, wrzucić imbir, goździk , skórkę pomarańczową , herbatę pomarańczową i zostawić na podgrzewaczu ( lub czajniku ) na następne 3 minuty . Uzupełnić 4 filiżankami wrzącej wody i pozostawić herbatę na 10 minut by się zaparzyła . Do zaparzonej herbaty dolać sok pomarańczowy . Rozlać do filiżanek .Posłodzić cukrem trzcinowym jeśli ktoś lubi . Ja podaję tą herbatę z konfiturą pomarańczową lub pomarańczowo-figową .
tokijka
Termar
msewka
Eloelo