Sposób przygotowania:
Herbatka czosnkowa
Do garnuszka wlewamy 3 szklanki wody. Obieramy 4-5 ząbków czosnków ( może być więcej ). Ząbki czosnku kroimy wzdłuż na pół, ale nie rozcinamy ich do końca. Takie ponacinane ząbki wrzucamy do wody, doprowadzamy do wrzenia i szybko zestawiamy z ognia, żeby się nie gotowało. Kiedy płyn lekko przestygnie, dodajemy do niego pół szklanki miodu oraz sok z całej dużej cytryny ( lub 1,5 lub 2 małych cytryn ). Taka czosnkowa herbatka działa leczniczo przy przeziębieniu i grypie, najlepiej zacząć ją pić przy pierwszych objawach. Herbatkę pijemy ciepłą po pól szklanki trzy razy dziennie. Szybko stawia na nogi !!! I do tego jest bardzo smaczna, nawet nie czuć w smaku czosnku !!! SMACZNEGO :)