Sposób przygotowania:
Herbatka imbirowa
Wodę wlać do czajnika, mozna wlać oczywiście więcej , a zależnosci od wskazań producenta czajnika, ustawić ma palniku gazowym, przy czym należy uważać by płomień nie wychodził poza obwód dna czajnika, przy płycie elektrycznej ustawić na właściwym obwodzie płyty. Po zagotowaniu, jeżeli mamy czajnik z gwizdkiem odpada problem pilnowania,- zalewamy woreczek z herbatą umieszczona w kubeczku (UWAGA: należy użyć kubeczka o poj. 250 ml) Zaparzać ok 3 minut, woreczek wyjąć, następnie dodać słodzik lub wsypać cukier, dodać imbir. Przykryć , po ok 1 minucie zdjąc przykrycie, zamieszać i herbata gotowa do spożycia. Można pić również z innymi smakołykami z naszej strony, jak i bez żadnych dodatków. Smacznego
Sarenka
Glumanda
45Kazik
Najmocniej przepraszam, walę się w cherlawą pierś: po wsypaniu cukru odczekać 17 sekund i trzy razy w lewo, dwa w prawo, potem odczekać 7 sekund i jeszcze raz w lewo. ;))
Jeżeli cukier w kostkach: odwrotnie.
Sarenka
45Kazik
Spróbuj z korzeniem imbirowym, a nie ze "zmiotkami kurzu imbirowego" imbir nie tylko rozgrzewa poczytaj (!!!) w necie.
Do mieszania łyżeczka mała ale nie ta "malusia, kawusiowa do filiżanusiek", czyli standardowa, do cukru taka jaką masz w cukiernicy , jeśli z "sypaka" to jeden "machacz" 0,5 sek to = jedna łyżeczka. ;))
astra
45Kazik
Mogę spytać, w czym nastąpiło naruszenie regulaminu?