Sposób przygotowania:
Herbatka jabłkowa z aromatem cynamonowym
Jabłko umyć i wykroić gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (razem ze skórą). Dodać 2 łyżki cynamonu i 2 łyżeczki cukru. Wymieszać. Przełożyć do rondelka, zalać 2 szklankami zimnej wody i zagotować. Od momentu zagotowania gotować około 5-6 minut. Do szklanki lub filiżanki włożyć herbatę i zalać ugotowana wodą jabłkową przez siteczko i parzyć około 2-3 minuty. Posłodzić łyżeczka cukru, zamieszać i gotowe.Nie lubię marnować jedzenia więc naprędce wymyśliłam mus z ugotowanego jabłka do smarowania. Do ugotowanego jabłka dodać galaretkę i żelatynę i zamieszać dokładnie. Posmarować świeżą bułeczkę lub biszkopty. Ja nie miałam ani jednego więc posmarowałam sobie musem wafla ryżowego i gdy lekko namókł był pycha.