justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Jabłka w kremie rumowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

mała rzecz a cieszy miłośników rumu

Jabłka w kremie rumowym

Składniki:

Jabłka w kremie rumowym

 

 

  • jabłko 2 szt.
  • cukier 1 łyż.
  • kremówka 1/2 szklanki
  • cukier puder 1 łyż.
  • sok z cytryny 1/2 łyż.
  • rum 2łyż.
  • orzechy 1/3 szklanki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w kremie rumowym
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i wyjmujemy środki. Zalewamy szklanką wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny i gotujemy kilka minut. Jabłka przekładamy na sitko i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodając pod koniec rum. Połówki jabłek układamy do pucharków do lodów. Na wierzch wykładamy śmietanę i posypujemy posiekanymi orzechami.