beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jabłka z sosem kajmakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszne jabłka z sosem kajmakowym

Jabłka z sosem kajmakowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłka z sosem kajmakowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z sosem kajmakowym
Jabłka obrać i ściąć końce. Wydrążyć w środku nasiona. Następnie skropić sokiem z cytryny. Wydrążone miejsce zapełnić, rodzynkami, orzechami i konfiturą . Przygotowane jabłka włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok 30 minut. Z masy krówkowej kajmakowej przygotować sos. Połączyć i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka wyjąć i ułożyć na półmisku. Ciepłe polać przygotowanym sosem i posypać orzechami.
Jabłka z sosem kajmakowym
Etap 1