jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jabłkowe racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Racuszki z budyniem i jabłkami- pyszne

Jabłkowe racuszki

Składniki:

Jabłkowe racuszki

 

  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki kefiru
  • 1 jajko
  • 4 jabłka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jabłkowe racuszki
Z 2 szklanek mąki, 1,5 szklanki kefiru, 1 jajka i 1 budyniu śmietankowego przygotować ciasto.

4 jabłka obrać, pokroić w plastry.

Zanurzać w cieście.

Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Podawać ze śmietaną i cukrem.