Sposób przygotowania:
Jadalny prezent na Święta
Cytryny dobrze wyczyścić. Przekroić je na krzyż, ale nie rozcinać do końca. Mają się dać otworzyć "jak kwiat". Przyprawy utłuc w moździeżu, ale nie na pył, tylko tak, żeby były widoczne kawałeczki przypraw. Wymieszać je z solą morską. Musi jej być nieco więcej niż przypraw. Powkładać do cytryn tyle, ile się da. Poukładać ciasno w słoiku i włożyć listki laurowe i kawałek cynamonu (ja cynamon utłukłam w moździeżu). Zasypać jeszcze niewielką ilością soli, zamknąć i potrząsać słoikiem.Najlepsze będą po 3-4 tygodniach. Nawet i po tygodniu są już do użytku, ale lepiej poczekać. Można je przechowywać w lodówce ok. 2-3 miesiące. A poza tym przepięknie wyglądają w koszyku pełnym pyszności pod choinką !!!
Tit