Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Jagodowa pasta na twarogu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasta jagodowa przygotowywana na twarogu- propozycja na szybkie, kolorowe oraz pełne zdrowia śniadanie.

Jagodowa pasta na twarogu

Składniki:

Jagodowa pasta na twarogu

 

  • twaróg- 250 g,
  • jagody mrożone- 1 szklanka,
  • syrop z agawy- wedle uznania
  • dodatkowo: chleb, owoce

Sposób przygotowania:

Jagodowa pasta na twarogu
Jagody odmrozić (nie wylewać powstałego soku, połączyć go z całością). Twaróg przełożyć do blendera, dodać odmrożone jagody oraz syrop z agawy (który śmiało można zastąpić cukrem, miodem, ksylitolem) i całość zmiksować na gładką pastę. Podawać na kromce chleba, najlepiej z owocami (ja wykorzystałam awokado, mango, maliny oraz pestki granatu). Smacznego!