Sposób przygotowania:
Pasty serowa; zielona, rybna, jajeczna
Twaróg utrzeć z jogurtem. Posiekać koperek i szczypiorek.
Pasta zielona: Do 1/3 porcji twarogu dodać połowę szczypiorku i koperku. Przyprawić solą i pieprzem.
Pasta rybna: 1/3 twarogu wymieszać z rybami w sosie pomidorowym, dodać łyżkę ketchupu, koperek, przyprawić solą, pieprzem, papryką.
Pasta jajeczna: Jajka obrać i pokroić drobno. Utrzeć z 1/3 twarogu. Dodać szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.
Pasta zielona: Do 1/3 porcji twarogu dodać połowę szczypiorku i koperku. Przyprawić solą i pieprzem.
Pasta rybna: 1/3 twarogu wymieszać z rybami w sosie pomidorowym, dodać łyżkę ketchupu, koperek, przyprawić solą, pieprzem, papryką.
Pasta jajeczna: Jajka obrać i pokroić drobno. Utrzeć z 1/3 twarogu. Dodać szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.