Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Pasty serowa; zielona, rybna, jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Trzy różne pasty serowe...

Pasty serowa; zielona, rybna, jajeczna

Składniki:

Pasty serowa; zielona, rybna, jajeczna

 

  • 30dag półtłustego twarogu
  • mały jogurt naturalny
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • puszka szprotów w sosie pomidorowym
  • łyżka ketchupu
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona

Sposób przygotowania:

Pasty serowa; zielona, rybna, jajeczna
Twaróg utrzeć z jogurtem. Posiekać koperek i szczypiorek.

Pasta zielona: Do 1/3 porcji twarogu dodać połowę szczypiorku i koperku. Przyprawić solą i pieprzem.
Pasta rybna: 1/3 twarogu wymieszać z rybami w sosie pomidorowym, dodać łyżkę ketchupu, koperek, przyprawić solą, pieprzem, papryką.
Pasta jajeczna: Jajka obrać i pokroić drobno. Utrzeć z 1/3 twarogu. Dodać szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.

Tagi:

serowa sosy