mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jagodowy jogurt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, szybki i łatwy deserek z jagodami

Jagodowy jogurt

Składniki:

Jagodowy jogurt

 

  • 330 g jogurtu naturalnego
  • 330 g jagód
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Jagodowy jogurt
Jagody przebieram, myję dokładnie, pozostawiam na sicie do osuszenia. Jogurt naturalny przekładam do miseczki, wsypuję przesiany cukier puder i dodaję cukier waniliowy, mieszam dokładnie z jogurtem. Część jagód (ok. połowę) miksuję za pomocą blendera, zmiksowane jagody dodaję do jogurtu i dokładnie mieszam. Do zabarwionego jogurtu dodaję pozostałe jagody i mieszam. Przekładam deserek do miseczek i od razu podaję.