Sposób przygotowania:
Jajecznica z pokrzywą
Liście pokrzywy myjemy i wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem.
Po kilku minutach przekładamy na cedzak, aby ociękła z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do kubeczka i dolewamy mleko, mieszamy. Z pokrzywy odciskamy nadmiar wody i kroimy na drobno.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy pokrzywę i smażymy razem przez chwilę, dodajemy jajka, sól i mieszamy.
Po kilku minutach przekładamy na cedzak, aby ociękła z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jajka wybijamy do kubeczka i dolewamy mleko, mieszamy. Z pokrzywy odciskamy nadmiar wody i kroimy na drobno.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, gdy będzie szklista dodajemy pokrzywę i smażymy razem przez chwilę, dodajemy jajka, sól i mieszamy.