Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Jajka nadziewane resztkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przekąska lub pomysł na danie z "resztek" z lodówki :)

Jajka nadziewane resztkami

Składniki:

Jajka nadziewane resztkami

 

  • 4 jajka
  • 2 plasterki szynki (obojętnie jakiej)
  • łyżeczka szczypiorku
  • pół cebuli
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki kiełków z rzodkiewki
  • sól
  • ogórek konserwowy

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane resztkami
Jajka gotuję na twardo. Po ugotowaniu kroję jajka na pół i wyjmuję żółtka. Żółtka kroję lub rozdrabniam widelcem i wrzucam do miseczki. Plasterki szynki kroje w drobną kosteczkę i wrzucam do miski z żółtkiem. pokrojony szczypiorek dodaje do reszty. Cebulkę obieram i wraz z ogórkiem kroję w kostkę i dorzucam do miseczki. Jeśli nie macie konserwowego możecie użyć kiszonego. Dodaję majonez i wszystko razem mieszam. Na połówki jajka sypie odrobinkę soli i układam łyżką przygotowany farsz. Na samą górę kładę sporą kupkę kiełków