Sposób przygotowania:
Jajka przepiórcze w sosie rydzowym
Przepiórcze jajka włóż do zimnej wody i doprowadź do wrzenia a kiedy się już zagotują zdejm je z ognia i pozostaw we wrzątku, po upływie pięciu minut wyjmij je z wody i obierz.
Do miski włóż majonez, śmietanę i musztardę, po wymieszaniu dodaj pokrojone w drobną kostkę rydze oraz posiekany szczypiorek, całość dopraw świeżo mielonym pieprzem.
Tak powstały sos podawaj z przepiórczymi jajkami i świeżym koperkiem.
Do miski włóż majonez, śmietanę i musztardę, po wymieszaniu dodaj pokrojone w drobną kostkę rydze oraz posiekany szczypiorek, całość dopraw świeżo mielonym pieprzem.
Tak powstały sos podawaj z przepiórczymi jajkami i świeżym koperkiem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
biedroneczki