Sposób przygotowania:
Pulpeciki pietruszkowe z sosem koperkowym
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy razem z bułką w maszynce. Następnie do mięsa wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy.
2. Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie pulpeciki obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do garnka razem z obsmażonymi pulpecikami i gotujemy do miękkości.
4. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną gorącego wywaru z pulpecików, następnie wlewamy do pulpecików, zagotowujemy, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju do miękkości, następnie dokładnie odcedzamy.
6. Na talerze nakładamy porcje makaronu, pulpecików i sosu. Podajemy.
2. Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie pulpeciki obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do garnka razem z obsmażonymi pulpecikami i gotujemy do miękkości.
4. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną gorącego wywaru z pulpecików, następnie wlewamy do pulpecików, zagotowujemy, dodajemy koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju do miękkości, następnie dokładnie odcedzamy.
6. Na talerze nakładamy porcje makaronu, pulpecików i sosu. Podajemy.
skuter5
Babeczka35
Dziękuję :)
biedroneczki
Babeczka35
Polecam zrobić, sama zrobię, stary przepis to wymienię zdjęcie :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję :)