AELO

AELO

Kucharz
[Przepisów: 13]

Jogurt wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny jogurt wieloowocowy na bazie jogurtu naturalnego

Jogurt wieloowocowy

Składniki:

Jogurt wieloowocowy

 

 

Sposób przygotowania:

Jogurt wieloowocowy
Truskawki płuczemy i pozbawiamy szypułek. Następnie przekładamy do blendera. Jagody płuczemy, osączamy i przekładamy do blendera z truskawkami. Maliny płuczemy, oczyszczamy, osączamy i przekładamy do blendera z owocami. Wsypujemy 1 łyżkę cukru. Owoce mielimy na jednolitą konsystencję. Po zmieleniu owoców wlewamy jogurt naturalny i jeszcze raz wszystko dokładnie blendujemy. Tak przygotowany jogurt podajemy niedługo po przygotowaniu.