Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kakao z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne równierz z startą posypaną czekoladą.

Kakao z bitą śmietaną

Składniki:

Kakao z bitą śmietaną

 

  • Kakao 2 łyżki Mleko 4 szklanki Cukier 1 łyżka Smietanka kremowa 20 dkg Cukier puder

Sposób przygotowania:

Kakao z bitą śmietaną
Mleko zagotować. W osobnym naczyniu rozmieszać kakao z niewielką ilością mleka , dodać cukier , a następnie przelać do wrzącego mleka. Zagotować mieszając, Oziębną śmietankę ubić z cukrem pudrem trzepaczką, lub za pomoca miksera . Kakao rozlać do, kubków , na wierzch każdej położyć trochę bitej śmietanki