Sposób przygotowania:
Kalafior z brokułami i serem feta
Do dużego garnka wlewamy wodę, solimy ją dwoma łyżkami soli. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy różyczki kalafiora na 10 minut. Po 10 minutach gotowania dodajemy do gotującego się kalafiora różyczki brokuła. Gotujemy 10 minut i wykładamy na cedzak . Odsączone z wody warzywa wykładamy do głębokiej miski. Kukurydze wykładamy na sitko by ściekł sok i wrzucamy do miski z brokułem i kalafiorem. Ogórki konserwowe kroimy w krążki, dodajemy do miski. Pomidorki koktajlowe przecinamy na pół i również dodajemy do sałatki. Ser feta ( można kupić w kostkach ) kroimy w kostkę, Lecz nie dodajemy jeszcze do sałatki. W kubeczku rozrabiamy łyżkę majonezu, łyżkę śmietany i łyżkę keczupu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy przyprawy do sałatki i mieszamy ze sobą. Polewamy tym sałatkę i dokładnie, lecz delikatnie mieszamy ze sobą składniki. Dopiero teraz posypujemy serem delikatnie mieszając. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.