Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym
Miks sałat przełożyć do miski. Gruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, ser pokroić w kosteczkę. Pokrojony ser i gruszkę przełożyć na sałatę.
W kubeczku przygotować sos - rozmieszać olej z odrobiną miodu, wodą i przyprawami. Polać sosem składniki umieszczone w misce. Na patelni podprażyć słonecznik ( czasem zamiast słonecznika dodaję orzechy włoskie). Słonecznikiem posypać sałatkę.
Najlepiej wymieszać przed jedzeniem.
W kubeczku przygotować sos - rozmieszać olej z odrobiną miodu, wodą i przyprawami. Polać sosem składniki umieszczone w misce. Na patelni podprażyć słonecznik ( czasem zamiast słonecznika dodaję orzechy włoskie). Słonecznikiem posypać sałatkę.
Najlepiej wymieszać przed jedzeniem.