agnes31

agnes31

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Kalafiorozwa z wolowiną polana sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

skladniki na 4 porcje polecam

Kalafiorozwa z  wolowiną polana sosem

Składniki:

Kalafiorozwa z wolowiną polana sosem

 

  • pół Główki kalafiora
  • 20 dag pieczonej wolowiny pokrojonej w cienkie plasterki 3dymki
  • po 1zoltej czerwonej i zielonej papryce
  • 20 dag pomidorkow
  • 1lyzka grubo posiekanego koperku 2lyzki octu winnego
  • 3lyzki oliwy
  • grubo mielony czarny i czerwony pieprz sól

Sposób przygotowania:

Kalafiorozwa z wolowiną polana sosem
1) oczyść i opłucz kalafior.Podziel na małe różyczki.Gotuj10-12minut w lekko posolonej wodzie.Osącz,wystudz. 2)Dymki oczyść, pokrój w cienkie plasterki.Papryki rozetnij wzdłuż,usuń środki z pestkami,a strąki potnij paseczki.Pomidorki umyj, wytrzyj, a nastepnie pokrój na połówki. 3)Przygotuj sos; ocet utrzyj z sola oraz grubo mielonym czarnym i czerwonym pieprzem.Wymieszaj z oliwą i koperkiem.Ubij trzepaczka na jednolity sos. w duzej salaterce wymieszaj kalafior,pomidory,plasterki pieczonej wołowiny,dymke oraz paprykę.Polej przygotowanym sosem,przemieszaj.