Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z papryką i marchewką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do kapusty pekińskiej zamiast majonezy można dodać jogurt naturalny.

Kapusta pekińska z papryką i marchewką.

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i marchewką.

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i marchewką.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Kapustę pekińską grubo poszatkować, posypać przyprawą curry, wymieszać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z musztardą, przyprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.