Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z kurczakiem
Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy na złoto. Kapustę szatkujemy. Cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę.
Śmietanę, majonez i przyprawy mieszamy ze sobą. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu.
Do szklanej miski wykładamy połowę mięsa, smarujemy ketchupem, na to połowa kapusty pekińskiej, cebula, ogórki i kukurydza.
Następnie mięso, sos czosnkowy i na koniec reszta kapusty. Smacznego ;)
Śmietanę, majonez i przyprawy mieszamy ze sobą. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu.
Do szklanej miski wykładamy połowę mięsa, smarujemy ketchupem, na to połowa kapusty pekińskiej, cebula, ogórki i kukurydza.
Następnie mięso, sos czosnkowy i na koniec reszta kapusty. Smacznego ;)