Sposób przygotowania:
Kawa Cappuccino
Naczynia (szklanki lub filiżanki) w których zostanie podana kawa trzymam we wrzącej wodzie - tak aby były ciągle gorące.
Mleko wlewam do rondla i podgrzewam do momentu wrzenia, ale nie doprowadzam do zagotowania, wtedy zdejmuje rondel z mlekiem z ognia. Do gorącego mleka dodaję pokruszoną czekoladę, cukier oraz rozpuszczalną kawę. Mieszam dokładnie aż płyn się spieni delikatnie. Na wierzchu utworzy się lekka pianka. Gorącą mieszankę wlewam do ogrzanych szklanek lub filiżanek, przybieram porcją bitej śmietany i oprószam obficie startą czekoladą. Od razu podaje.
Mleko wlewam do rondla i podgrzewam do momentu wrzenia, ale nie doprowadzam do zagotowania, wtedy zdejmuje rondel z mlekiem z ognia. Do gorącego mleka dodaję pokruszoną czekoladę, cukier oraz rozpuszczalną kawę. Mieszam dokładnie aż płyn się spieni delikatnie. Na wierzchu utworzy się lekka pianka. Gorącą mieszankę wlewam do ogrzanych szklanek lub filiżanek, przybieram porcją bitej śmietany i oprószam obficie startą czekoladą. Od razu podaje.