Sposób przygotowania:
Kawa cappuccino
Wodę gotujemy. Do dzbanka wsypujemy kawę, cukier i czekoladę. Zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut.
Mleko podgrzewamy dość mocno ale nie doprowadzamy do wrzenia. 4 filiżanki wstawiamy do mikrofalówki. Podgrzewamy aby były bardzo ciepłe. Rozlewamy do nich zaparzoną wcześniej kawę.
Używamy do tego sitka aby pozbyć się fusów. Podgrzane mleko spieniamy i łyżką rozkładamy do filiżanek. Posypujemy czekoladowymi pałeczkami.
Cappuccino podajemy od razu aby nie wystygło.
Mleko podgrzewamy dość mocno ale nie doprowadzamy do wrzenia. 4 filiżanki wstawiamy do mikrofalówki. Podgrzewamy aby były bardzo ciepłe. Rozlewamy do nich zaparzoną wcześniej kawę.
Używamy do tego sitka aby pozbyć się fusów. Podgrzane mleko spieniamy i łyżką rozkładamy do filiżanek. Posypujemy czekoladowymi pałeczkami.
Cappuccino podajemy od razu aby nie wystygło.