Sposób przygotowania:
Kawa inka na zimno
Do dzbanka filtrującego DAFI wlewamy wodę bezpośrednio z kranu i filtrujemy. Następnie przefiltrowaną wodę wlewamy do wysokiej szklanki na ¾ jej wysokości. Następnie do szklanki wsypujemy rozpuszczalną kawę Inkę z błonnikiem i dokładnie mieszamy łyżką, aby nie było grudek. Tak przygotowaną kawę na zimno pozostawiamy w szklance i zabieramy się za śmietankę. I tak, do miseczki wlewamy3 duże łyżki 12% śmietany i dodajemy kolejno 1 łyżkę cukru pudru. Składniki starannie miksujemy aż do powstania jednolitej masy bez grudek. Powstałą masę wlewamy delikatnie na wcześniej przygotowaną kawę INKĘ, aby nam się nie zmieszały warstwy kawy ze śmietanką. Kolejno na śmietankę posypujemy kolorową posypką. I tak przygotowaną Inkę na zimno podajemy do spożycia SMACZNEGO :)