agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kawa latte.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kawa latte z kawy mielonej z wzorkiem

Kawa latte.

Składniki:

Kawa latte.

 

  • kawa mielona 2 łyżeczki
  • woda gorąca 1,5 szklanki
  • mleko 1/4 szklanki
  • cukier brązowy 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Kawa latte.
Przygotować potrzebne składniki. Wodę zagotować w czajniku. W dalszej kolejności należy zmielić kawę w młynku do kawy świeżo mielona kawa zapewni wspaniały smak i aromat kawy. Następnie porcjować kawę do filiżanek i zalać ją gorącą wodą. Mleko podgrzać z dodatkiem cukru brązowego, cukier powinien się rozpuścić. Następnie mleko z cukrem miksujemy spieniaczem do mleka do momentu aż powstanie gęsta i puszysta pianka. Na wierzch kawy wlewamy spienione mleko, mleko należy lać cienkim strumieniem i przy pomocy wykałaczki wykonać wzór serca.

Tagi:

kawa