mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kawa Latte z syropem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, mleczno-malinowa kawka

Kawa Latte z syropem malinowym

Składniki:

Kawa Latte z syropem malinowym

 

  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. wody gorącej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki syropu malinowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kawa Latte z syropem malinowym
Kawę rozpuszczalną wsypuję do szklanki, zalewam gorącą wodą do pełna, słodzę do smaku. Mleko podgrzewam w garnuszku. Gdy będzie już ciepłe ubijam je mikserem. Wlewam pianę mleczną (ubite mleko) do wysokiej szklanki do 3/4 wysokości, tak by połowę szklanki zajmowało mleko, a 1/4 pianka. Wlewam teraz delikatnie i powoli gorącą kawę. Wlewam ostrożnie syrop malinowy. Czekam, aż syrop malinowy opadnie na dno i utworzą się piękne warstwy. Od razu podaję.

Tagi:

kawa