MoniaB

MoniaB

Kucharz
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Kawa - lodowate serce (domowe frappe)

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 31

boska kawa na letnie, upalne dni

Kawa - lodowate serce (domowe frappe)

Składniki:

Kawa - lodowate serce (domowe frappe)

 

  • 5 łyżeczek kawy Tchibo Exclusive 100% Arabica
  • 300 ml zimnego mleka 3,2%
  • 30 g cukru
  • 4 kostki lodu
  • szczypta przyprawy do kawy i deserów
  • posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Kawa - lodowate serce (domowe frappe)
- kawę zaparzyć w 100 ml wrzątku i ostudzić; - wszystkie składniki wrzucić do dzbanka miksera, przykryć i miksować ok. 2 minut do uzyskania puszystej piany, - przelać do szklanek lub filiżanek i ozdobić czekoladową posypką