Bułeczkowa zupa mleczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Alternatywa dla płatków z mlekiem na śniadanie, dobry sposób na wykorzystanie czerstwego już pieczywa, bułek, tutaj została wykorzystana drożdżówka z makiem, która już nieco straciła na miękkości.

Bułeczkowa zupa mleczna

Składniki:

Bułeczkowa zupa mleczna

 

  • drożdżówka z makiem
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cynamon
  • 400ml mleka

Sposób przygotowania:

Bułeczkowa zupa mleczna
Drożdżową bułkę z makiem pokroiłam na mniejsze kawałki (można użyć innego, dowolnego pieczywa). Mleko podgrzałam w rondelku. Pokrojoną bułkę przełożyłam do miski, dosypałam do niej odrobinę cukru waniliowego i kilka szczypt cynamonu (w przypadku, gdy ma się nie słodkie pieczywo można dodać nieco cukru lub czegokolwiek, co troszkę dosłodzi).

Bułkę z dodatkami zalałam ciepłym mlekiem. Przed zjedzeniem warto zamieszać.