Twarogowe placki z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na śniadanie lub szybką i słodką przekąskę, pożywne, bardzo łatwe w przygotowaniu bez użycia miksera. Do takich placków można dodać inne owoce, wedle chęci, u mnie z malinami.

Twarogowe placki z malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Twarogowe placki z malinami

 

Sposób przygotowania:

Twarogowe placki z malinami
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajka, erytrytol (do smaku, u mnie 3 łyżki, można posłodzić i czymś innym) i mąkę (tutaj migdałowa, ale można dać każdą inną). Wszystko ręcznie wymieszać. Patelnię popsikać olejem (lub posmarować olejem za pomocą pędzelka) i porządnie rozgrzać.

Na patelnię nakładać łyżką surową masę formując placki. W każdy placek wkładać po kilka malin. Smażyć placki z obu stron na niedużym płomieniu.
Twarogowe placki z malinami
Placuszki podczas smażenia na patelni na niedużej temperaturze