Sposób przygotowania:
Kawa o smaku anyżowym
Anyż rozgnieść drobniej. Ja położyłam na woreczek i najpierw go potraktowałam tłuczkiem do mięsa a potem jeszcze wałkiem do ciasta (chyba już pora pomyśleć o moździerzu:-)). Do rondelka wlać wodę, wrzucić rozdrobniony anyż i dodać kawę, zamieszać i gotować na wolniuteńkim ogniu. Co jakiś czas choć raz zamieszać. Gdy woda zawrze policzyć do 5:-) i wyłączyć ogień. Dodać cukier i dokładnie go wymieszać najlepiej trzepaczką. Zdjąć z palnika i wolnym strumieniem dolewać mleko cały czas mieszając. Przecedzić przez sitko do ulubionej filiżanki i pić gorące:-) Smacznego;-)
Bo
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa
O tej porze nie ryzykuję hahhhaaa, ale ranek powitam aromatem świeżo zmielonej...może i z anyżem :))
monikaT83
zbysiowa
Dam na pewno:)
zbysiowa
monikaT83
monikaT83
zbysiowa
Moniczko, zaraz nad komentarzami masz napis FORUM, klikasz i wchodzisz:)
monikaT83
zbysiowa
Próbuj, ja zrobię z kardamonem:)
monikaT83