Sposób przygotowania:
Kawa orzechowa.
Aby zrobić kawę orzechową,należy najpierw zmielić kawę naturalną,albo użyć neski,nie mieląc jej.Skorupy orzechów zmiaż-
-dżyć dziadkiem do orzechów i wyjmować zawartość z nich.Skoru-
-py wyrzucić,a jądra owoców wrzucić do moździeża i bardzo drobno utłuc nawet na miał.Następnie zmieszać miał orzechowy z
kawą naturalną mieloną lub też rozpuszczalną i wsypać do metalowych puszek.Można też od razu sporządzić napój,sypiąc po
2-4 łyżeczki kawy orzechowej do szklanek czy kubków i zalewając
wrzątkiem oraz podać z cukrem i mleczkiem do kawy wg.uznania.
-dżyć dziadkiem do orzechów i wyjmować zawartość z nich.Skoru-
-py wyrzucić,a jądra owoców wrzucić do moździeża i bardzo drobno utłuc nawet na miał.Następnie zmieszać miał orzechowy z
kawą naturalną mieloną lub też rozpuszczalną i wsypać do metalowych puszek.Można też od razu sporządzić napój,sypiąc po
2-4 łyżeczki kawy orzechowej do szklanek czy kubków i zalewając
wrzątkiem oraz podać z cukrem i mleczkiem do kawy wg.uznania.