Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Kawa sorbetowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kawa, odrobina mleka i sorbet malinowy :)

Kawa sorbetowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kawa sorbetowa

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • ¼ szklanki wody
  • 2 łyżki mleka
  • 200g sorbetu malinowego

 

Sposób przygotowania:

Kawa sorbetowa
Kawę po wsypaniu do szklanki, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Sorbet malinowy dzielimy na dwie części. Jedną miksujemy z zimną kawą, a drugą, ze schłodzonym mlekiem. Bierzemy wysoką szklankę i naprzemiennie nakładamy sorbet z kawą i sorbet z mlekiem. Najwygodniej jest to zrobić łyżką.
Kawa sorbetowa
Sorbet malinowy dzielimy na dwie części jedną mieszamy z mlekiem a drugą z kawą