mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Kawa z koglem - moglem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Świetny smak kawy w nieco innej odsłonie:D

Kawa z koglem - moglem.

Składniki:

Kawa z koglem - moglem.

 

  • Najzwyklejsza kawa sypana , ilość wedlóg uznania na jeden kubek
  • 1 żoltko
  • cukier - ilość cukru zależy od wielkości żółtka

Sposób przygotowania:

Kawa z koglem - moglem.
Kawe wsypac do kubeczka , zagotowac wode .Zoltko utrzec na BARDZO GESTA mase z cukrem , masa musi byc naprawde gesta poniewaz jesli bedzie rzadka opadnie na dol .Nie potrafie podac konkretnej ilosci cukru poniewaz zalezy to od wielkosci zoltka, ale mysle ze na poczatek okolo 6-7 lyzek na 1 zoltko ,najlepiej robic to poprostu stopniowo ,sprawdzajac czy masa jest gesta .Powinna miec konsystencje bardzo gestej smietany.
Kiedy mamy juz zagotowana wode wlewamy ja do kubeczka z kawa, ale UWAGA nie do pelna, mniej wiecej ¾ kubka ,chwilke odczekac nie mieszac jej .Nastepnie bardzo wolno wlac kogel-mogel do kawy .KAWY NIE SLODZIMY PONIEWAZ KOGEL-MOGEL JEST BARDZO SLODKI.Ta ilosc kogla-mogla powinna wystarczyc na 2 kawy.

Tagi:

kawa