Sposób przygotowania:
Kawa z koglem - moglem.
Kawe wsypac do kubeczka , zagotowac wode .Zoltko utrzec na BARDZO GESTA mase z cukrem , masa musi byc naprawde gesta poniewaz jesli bedzie rzadka opadnie na dol .Nie potrafie podac konkretnej ilosci cukru poniewaz zalezy to od wielkosci zoltka, ale mysle ze na poczatek okolo 6-7 lyzek na 1 zoltko ,najlepiej robic to poprostu stopniowo ,sprawdzajac czy masa jest gesta .Powinna miec konsystencje bardzo gestej smietany.
Kiedy mamy juz zagotowana wode wlewamy ja do kubeczka z kawa, ale UWAGA nie do pelna, mniej wiecej ¾ kubka ,chwilke odczekac nie mieszac jej .Nastepnie bardzo wolno wlac kogel-mogel do kawy .KAWY NIE SLODZIMY PONIEWAZ KOGEL-MOGEL JEST BARDZO SLODKI.Ta ilosc kogla-mogla powinna wystarczyc na 2 kawy.
Kiedy mamy juz zagotowana wode wlewamy ja do kubeczka z kawa, ale UWAGA nie do pelna, mniej wiecej ¾ kubka ,chwilke odczekac nie mieszac jej .Nastepnie bardzo wolno wlac kogel-mogel do kawy .KAWY NIE SLODZIMY PONIEWAZ KOGEL-MOGEL JEST BARDZO SLODKI.Ta ilosc kogla-mogla powinna wystarczyc na 2 kawy.
justynak223
luna