Sposób przygotowania:
Kawka-składanka z nutką pomarańczy
Pomarańczę umyć, osuszyć i zetrzeć skórkę. Wrzucić ją do rondelka, zalać 180 ml wody i na wolnym ogniu zagotować. Od momentu zawrzenia wody gotować przez 2 minuty. Do miseczki wsypać wszystkie trzy rodzaje kawy i dokładnie je wymieszać. Gdy upłyną już 2 minuty gotowania wody pomarańczowej, zdjąć rondelek z ognia i powoli wsypać kawkę do niej cały czas mieszając-najlepiej trzepaczką. Mieszać energicznie około minuty. Przelać do szklanki lub filiżanki przez siteczko. Uzupełnić mlekiem, Wymieszać. Dodać cukier trzcinowy i dokładnie wymieszać, aby dobrze się rozpuścił. Po wierzchu posypać płatkami z czekolady ( można użyć też bitej śmietany ale u mnie akurat brak:)). Pić gorące:) Smacznego!